Dé bouwkosten per m² in 2022?!

Let op! Het is 2023.

Als architect krijgen wij zeer regelmatig de vraag: “hoeveel kost een nieuwbouw woonhuis. Deze vraag is zeer legitiem en begrijpen we volkomen. U wilt immers op de goede bouwkosten worden berekend aan de hand van een bouwkostenbegroting. Bij het lezen van deze blog zit u natuurlijk ook met de vraag wat de bouwkosten per m² in 2022 zijn

Helaas is dit een lastig vraagstuk. Bouwkosten worden namelijk per m³ berekend. Voor meer informatie hierover lees de blog over de bouwkosten per m³ in 2022. Het is wel mogelijk om de bouwkosten per m² te berekenen, maar daar komt nog veel meer bij kijken. Zo zijn de m² vloeroppervlak onder een schuine kap en onder de 150+ vloerlijn geen onderdeel van het GBO (gebruiksoppervlak) en worden ze ook niet meegewogen in de m²-prijs. Hier bestaat veel verwarring over. Wij leggen graag uit hoe het zit!

Bouwkosten per m² 2022

Het bouwbudget

Silverwonen architectuur kent de markt en de laatste ontwikkelingen. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat budgetbewaking en cost-control de belangrijkste aspecten zijn gedurende het bouwproces. Hoewel de bouwkosten per

m² in 2022 een groot deel uitmaakt van het totale bouwbudget, heeft u om te beginnen te maken met de kavelkosten. De kavelprijzen variëren namelijk enorm per regio. Dus hebt u:

  • Zicht op een kavel?
  • Een kavel in optie?
  • Een kavel in bezit?

Afhankelijk van de fase waarin u zich bevindt kunt u gebruik maken van expertise om een schatting van de bouwkosten te krijgen. Op internet vindt u veel informatie, maar voor een eerlijk advies zul je toch met een expert om tafel moeten.

Er zijn genoeg mogelijkheden om de bouwkosten te beïnvloeden. Je moet hiervoor de markt kennen. Welk bouwbedrijf en leveranciers kent u? Professionaliteit en kunde kunnen u helpen om wensen tegenover een budget te realiseren. Vele klanten zijn u voorgegaan en hebben van ontwerp tot bouw gebruik gemaakt van onze kennis om grip te krijgen op de financiële situatie!

“Richard Brok heeft me enorm goed geholpen middels inspirerende ontwerpen en creatieve oplossingen in artistieke zin. Zo heb ik optimaal gebruik kunnen van mijn budget en de totale bouwkosten. Absoluut een aanrader om dit proces mee aan te vliegen!”

- Jelle Berkhout

Van droom naar realiteit

Veel mensen hebben een droomvilla in hun hoofd, maar er ontbreekt een beeld van wat erbij komt kijken om deze te realiseren. Wij kunnen u nu al vertellen dat er allerlei hindernissen op de weg liggen. De bouwkosten is daar slechts één van. Elke persoonlijke situatie is anders en elke gemeente heeft andere regels met betrekking tot bouwvolume en mogelijkheden. Een lijst van de factoren waar jij rekening mee moet houden, geldt niet voor een ander. Toch gaan wij altijd voor het maximaal haalbare. Voor mij, Richard Brok, zijn dit de taken als architect simpel:

  • Sta paraat
  • Beperk keuzestress
  • Denk oplossingsgericht
  • Let op het financiële plaatje
  • Begeleidt het bouwproces
  • Gebruik netwerk
  • Ontzorg én communiceer

Voorkom dat je stukloopt op de totale bouwkosten per m², en laat je daarom vooraf op allerlei vlakken informeren.

De oplossing voor jouw vraagstuk

Bouwen is leuk, zolang alles compleet is en je het kunt overzien. Niemand wil een huis bouwen bij twijfel en onzekerheid. De ideeën en wensen die je hebt moeten omgezet worden in een op maat gemaakte villa. Waarbij rekening is gehouden met de totale bouwkosten. Maak daarom vroegtijdig gebruik van onze professionele begeleiding, zo weet u zeker dat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Alles begint met een uitermate goed afgestemd intake gesprek, om het proces op de juiste manier op te starten. Vraag hieronder onze inspiratiebrochure inclusief een gratis adviesgesprek aan.

We helpen je graag persoonlijk middels een heldere proces uitleg!

Interesse? Neem contact met ons op

In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis nemen we graag alle mogelijkheden met u door.

Interesse