Constructie

Img 0346

De constructeur is verantwoordelijk voor een gedegen berekening van de algehele constructie van het ontwerp. De afdracht van de variabele last ten gevolge van wind, sneeuw en regen en de afdracht van het eigen gewicht zal door de constructeur worden berekend. Deze bepaald welk type fundering er word verlangd en berekent de lengte van de heipalen. De constructeur is direct gekoppeld aan Silverwonen en heeft met name in de ontwerpfase veel contact met de architect van Silverwonen. De constructeur zorgt er voor dat er op de bouwplaats een sondering en een grondonderzoek zal worden uitgezet.

Sondering: het uitvoeren van een sondering is het bepalen van het draagvermogen van de grond door een staaf met kegelvormige punt, de sondeerconus, in de grond te drukken en daarbij de mechanische weerstand van de grond te meten.

Tijdens de bouw zal de constructeur een aantal keren de bouw bezoeken om zich er van te vergewissen dat de aannemer werkt volgens de aanwijzingen van de constructeur en dat deze bijvoorbeeld rekening houdt met voldoende dekking op de wapening in de fundering.

Wilt u een unieke woning? Neem contact met ons op

In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis nemen we graag alle mogelijkheden met u door.

Interesse