Uitvoering

Nu de bouwvergunning binnen is en de aannemer bekend én gecontracteerd, nu kan de bouw formeel ook van start. De start van de bouw is een feestelijk moment: de bouwvakkers en grondwerkers gaan nu daadwerkelijk op de locatie aan de slag. Bij nieuwbouw zal er iom gemeente in het veld worden bepaald waar of de woning exact komt te staan.

Gemeente bepaald in eerste aanzet de hoogte van de aanleg van de woning in relatie met het omliggende maaiveld. Zo heeft een ieder een taak en verantwoordelijkheid. De constructeur zal bijvoorbeeld de hoeveelheid wapening moeten controleren die de betonstaalvlechter in het werk heeft aangebracht.

Voor u is het van primair belang dat de bouw binnen de afgesproken financiële termijnen én binnen de tijdsplanning verloopt. Daartoe zullen wij bouwvergaderingen organiseren en zal Silverwonen u periodiek adviseren en informeren. Tijdens de uitvoering zullen wij samen met u en de geselecteerde aannemer de benodigde bouwvergaderingen plannen. In deze overleggen bespreken wij o.a. de voortgang van het werk en kijken we gezamenlijk of de hoofdaannemer met zijn onderaannemers zoals bijvoorbeeld installateurs, stukadoors of metselaars vragen hebben omtrent de uitvoering. Het is onze ervaring dat de kwaliteit van het werk uiteindelijk afhankelijk is van de mensen die de uitvoering daadwerkelijk verrichten.

De betalingstermijnen van de totale aannemingssom geschiedt in termijnen waarbij betaling in 9 termijnen gangbaar zijn. Vooruitbetaling van de aannemer is niet gebruikelijk.

1e termijn: 10 % bij opdracht.

2e termijn: 15 % bij fundering gereed.

3e termijn: 15 % bij aanbrengen begane grond vloer.

4e termijn: 15 % bij verdiepingsvloer woning gereed.

5e termijn: 15 % bij gevels wind en waterdicht.

6e termijn: 10 % bij aanbrengen dekvloeren.

7e termijn: 10 % stuc-, spuit- en tegelwerk gereed.

8e termijn: 7 % vóór oplevering.

9e termijn: 3 % bij opleverpunten gereed.

Interesse? Neem contact met ons op

In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis nemen we graag alle mogelijkheden met u door.

Interesse