Interieurontwerp

S17005 Int 01

De juiste stijl

De aankleding en inrichting van uw interieurontwerp komen aan bod nadat de architect van het exterieur in grote lijnen de bouwkundige afmetingen en ligging van de diverse gewenste ruimtes heeft bepaald. De omgevingsvergunning is nu aangevraagd waardoor de focus kan worden gericht op de nadere afwerking en styling van uw interieurontwerp.

Met styling bedoelen wij de Look & Feel van de ruimte. Deze kan worden aangeduid als zijnde modern, trendy, dynamisch, renaissance of industrieel. De styling kan afwijken van het exterieur en hoeft niet meteen aan te sluiten met het exterieur ontwerp. Het onverwachte kan minstens net zo interessant uitpakken dan een geheel in lijn doorgevoerde consistente stijl.

Koekoeksbloem 018
Bij het Interieur maken wij onderscheid in de volgende drie stappen :

Bouwkundige afwerking van vloer, wand en plafond.

Bij Silverwonen nemen wij de aankleding van de bouwkundige ruimtes met u door en bemonsteren we (waar nodig) de verschillende afwerkingen. De afwerking van vloeren, wanden en plafonds komen in een interieurontwerp steeds aan bod.

Er zijn per onderdeel steeds tal van keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld op het gebied van vloerafwerking aan een naturel houten vloer of een alternatief hiervoor in PVC of keramische tegels. Belangrijk is het echter ook steeds om in de keuze van de materialisering van het interieurontwerp steeds het raakvlak tussen het gekozen product en het toe te passen installatieconcept op te zoeken. Vloerverwarming en vloerafwerking dienen bijvoorbeeld op elkaar te zijn afgestemd.

Interieur maatwerk

Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan een mooie walk-in closet die functioneel en qua design is afgestemd op uw woonwensen. Daarnaast zijn er diverse overige maatwerk elementen zoals een tv-meubel of de indeling van een bijkeuken of keuken die door een ontwerper in het interieurontwerp kunnen worden opgezet. Exclusief maatwerk is steeds mogelijk doordat Silverwonen samenwerkt met diverse interieurarchitecten met een geheel eigen stijl. Wij zoeken in overleg met uw wensen naar de beste match voor uw interieurontwerp.

Styling Interieur

Bij de styling van het interieurontwerp zoeken wij naar de juiste afwerking en aankleding door middel van stoffering, meubels en losse accessoires zoals kussens, vazen en decoratieve art. Styling van het interieurontwerp is een geheel eigen discipline en zeer trendgevoelig. Wij brengen u in contact met de juiste interieurstylisten die u optimaal kunnen adviseren.

Groot Drukwerk Mas Architectuur Villa Morsink Almelo

Vragen over interieur? Neem contact met ons op

In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis nemen we graag alle mogelijkheden met u door.

Interesse