Hout leeft

  • 03 Sliders 1420X715Px 15038 Van Der Wal 0007 Van Der Wal 02
  • 03 Sliders 1420X715Px 15038 Van Der Wal 0004 Van Der Wal 05
  • 03 Sliders 1420X715Px 15038 Van Der Wal 0006 Van Der Wal 03
  • 03 Sliders 1420X715Px 15038 Van Der Wal 0003 Van Der Wal 06
  • 03 Sliders 1420X715Px 15038 Van Der Wal 0005 Van Der Wal 04
  • 03 Sliders 1420X715Px 15038 Van Der Wal 0002 Van Der Wal 07
  • 03 Sliders 1420X715Px 15038 Van Der Wal 0001 Van Der Wal 08
  • 03 Sliders 1420X715Px 15038 Van Der Wal 0008 Van Der Wal 01
Status
Gerealiseerd
Ontwerp
Modern
Oppervlakte
Bijgebouw | 95 m²
Inhoud
Hoofdgebouw | 1265 m³
Van De Wal Liggend 01
Van De Wal Liggend 02
Van De Wal Liggend 03
Van De Wal Liggend 04
Van De Wal Liggend 05
Van De Wal Liggend 06
Van De Wal Liggend 07
Van De Wal Liggend 08
Van De Wal Liggend 09
Van De Wal Liggend 10
Van De Wal Staand 01
Van De Wal Staand 02
Van De Wal Staand 03
Van De Wal Staand 04
"Hout leeft"

Dat hout een heel mooi product is om toe te passen in zowel exterieure oplossingen als interieur blijkt wel bij deze villa in de Hof van Twente. Hout ruikt, heeft een eigen textuur, is duurzaam en natuurlijk, met andere woorden “hout leeft!”

Door de voorliefde voor dit materiaal is bij deze villa relatief snel de keuze gemaakt om de hele buitenschil met Western Red Cedar te bekleden. Om het vergrijzen van het hout te versnellen is het hout bewerkt met een “Olympic Stain”. Dit is een diep in het hout doordringende coating die het hout beschermt tegen ons klimaat.

Op deze locatie in het Hof van Twente staat deze villa met als eigenschap dat de voorkant en de achterkant nagenoeg gelijkwaardig zijn. Dit was mogelijk door onder andere de bezonning op de locatie (zuid aan voorzijde) én door de rustige, natuurlijke setting. Er loopt dan wel een ‘boemeltreintje” voorlangs de kavel, maar deze zorgt eerder voor de nodige afwisseling dan dat het als een storende factor wordt ervaren.

Bijzonder is de aanwezigheid van het Brons-Atelier. Dit Atelier is als een ruimtelijke afsluiting aan de grens van het perceel gesitueerd en heeft een directe architectonische koppeling met het woonhuis.

Het gehele woonprogramma is gelijkvloers vormgegeven in twee volumes die worden verbonden door één lange corridor. Deze corridor vormt óók de verbinding met het Atelier dat bewust als een vrijstaand gebouw naast de villa is geplaatst.

Interesse? Neem contact met ons op

In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis nemen we graag alle mogelijkheden met u door.

Interesse